Over mij

Welkom op mijn site.

 

Mijn naam is Marietje Stiekema (1957). Ik heb de lerarenopleiding Ubbo Emmius gevolgd in de vakken tekenen en textiele werkvormen. Sinds 1982 geef ik les op de Chr. Scholengemeenschap Vincent van Gogh te Assen (opleiding VMBO).  Het begon met het vak textiele werkvormen, maar al gauw kwam het vak tekenen erbij. In een later stadium kwam het vak CKV en de keuzevakken Mode & Design, Presentatie & Styling, Vormgeving & Typografie op mijn lesrooster. Steeds gevarieerder, steeds weer anders.

Thuis ben ik regelmatig in mijn werkruimte te vinden Een plek waar ik heerlijk op een creatieve manier bezig kan zijn. Vooral schilderen. Geïnspireerd door de omgeving of in opdracht van.

Na jaren van les geven, volg ik nu zelf lessen op de Klassieke Academie te Groningen.
Op de Klassieke Academie leer je de echte klassieke vaardigheden en technieken.
Je combineert het met je eigen kunnen en ontwikkelingen. Hierdoor je blijft groeien in je denken, observeren en in het verwerken tot eigen schilderijen. En dat is iets waar ik van kan genieten. Hoe heerlijk is het om binnen dit vakgebied niet alleen bezig te zijn maar ook nog veel te leren, wat je vervolgens weer kunt toepassen!

Het mooie dorp Spijkerboor is waar ik woon. Een klein dorpje  in Drenthe aan het water De Hunze. Met veel mooie natuurgebieden rondom.

Mensen uit mijn omgeving antwoordden op de vraag: Wat vind jij mijn meest speciale talent(en) en gave(n) het volgende:
   0   Uiteraard je originele creativiteit, zowel in het bedenken als uitvoeren van een project.
   0   Een groot talent vind ik je gedrevenheid binnen het onderwijs.
   0   Je creativiteit, je analyserende vermogen in de vergaderingen,…….
   0   Je creatieve kijk naar je omgeving.
   0   Teken- en schildertalenten. Daarnaast vind ik dat jij altijd heel erg om je heen kijkt naar bijzondere dingen in een ruimte of een stad.